dimecres, 2 de maig del 2012

Travessia de l'Atles 2012

El 2009 vaig fer la meva primera travessa de l'Atles, vaig quedar tan impressionat i em va agradar tant, que vaig voler repetir. Per fi he pogut tornar a fer aquesta aventura i tornar a contemplar aquests meravellosos paisatges, amb la seva gent majorment Berebers i els seus pobles plens de nens que et cridant ¡¡¡¡¡¡¡Miseeee¡¡¡¡¡ perquè els donis alguna cosa. La sis etapes:  1º  Midel- Tagoudit  2º Tagoudit – Imilchil 3º Imilchil – Anergui 4º Anergui -  Zaouia Ahnasal  5º  Zaouia Ahnasal – Agodit 6º Agodit- Demnate, am un total 450 kms y de mitjana entre 80 i 90 km que es mouen en altures entra   2000 mts a 2800 mts. Els ports es fan interminables a cada corba aquestes desitjant veure el final que mai arriba, els 10 kms últims de les etapes són els que sembla que el comptaquilòmetres s'hagi aturat. Aquest any ens hem trobat una sorpresa, a causa de les intenses pluges, els rius baixen molt cabalosos i el corrent s'ha menjat part de les pistes. En la tercera etapa ens va ploure calamarsa i vam haver d'esperar al dia següent perquè el guia valorés si es podíem fer l' 4º etapa Anergui - Zaouia Ahnasal, havia de passar pel riu uns 30 kms en solitaris i sota el nostre risc. Volíem aventura i així ho vam fer, amb l'aigua al coll la bici a l'espatlla i la motxilla a l'altra mà, creuem en riure més de 20 vegades algunes realment perillosa a causa de la forta corrent, al final esgotats vam parar en un alberg i l'amo ens va dir que no es podia anar a Anergui per allà, la seva sorpresa va ser en dir-li que nosaltres veníem Anergui. Aquest any hem estat 11 valents els que hem gaudit i patit, tots molt durs de pelar, cap caiguda de grau greu, poques avaries mecàniques i un ambient molt agradable de companyonia total, els guies un 10, sempre pendents de nosaltres, espero que els hagi agradat, és una experiència única a la vida del ciclista que mai s'oblida.

Quim Rabinad

4 comentaris:

  1. Molt bé Quim.
    Tenint en compte que t'emprenya mullar-te t'ho deus haver passat molt bé. Tal i com baixava l'aigua ni amb la 29 ho vas salvar. Suposo que tens més cabells blanc amb l'ensurt que et varen donar amb la bici a la tornada. Més blanc però, això si, pentinats.

    ResponElimina
  2. Josep, quan vaig veure que no surtian les bicis les pulsacions se em van disparar més que en tot l'Atles, si se arriben a perdre no em donen ni per a la maneta de fre

    ResponElimina
  3. Hola Quim, m'agrada veure que disfrutes tant. Quina enveja!! Que bé que tu montes!! Espero veure't aviat perquè m'expliquis amb més detall aquesta aventura. De pasada et dire que em fas pensar amb un altre gran aventurer que teniem al club. Fins aviat!! Cuida't!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lluis, si vols que et digui una cosa, et noto ha faltar de veritat, haver si ens veiem i fem una sortida junts guapoooooo fins a la aviat una abraçada
      Quim

      Elimina