dimarts, 20 de setembre del 2011

XVII Volta a la Cerdanya organitzat per Probike

1º Etapa Volta al Canigó
Formant un trio Josep Diez, Tomàs Sarasa, Quim Rabinad, a les cinc del matí PROBIKE ens van donar la sortida des “Prats de Molló la Preste” (França), sabíem que, la etapa de "la volta al Canigó completa " seria molt dura.
Probike ja ens havia avisat que el recorregut era molt exigent, ja que no havien trobat la manera de fer-ho més suau, ens va avisar que es requeria un nivell alt, també ens va dir que un cop dalt del primer port si decideixes baixar no hi ha alternativa per tornar.
De sortida comencem pujant el primer port de nit i per asfalt, però aviat entrem en una pista pedregosa que ens va acompanyar tota la pujada fent-me dura, sortint de 735 mets havíem de pujar fins a 2300 mets, 25 quilometres de pujada, la baixada també pedregosa no ens va permetre relaxar-nos.
Entre el primer port i el segon un puja i baixa trenca cames, quan arribem al control C 2 mirem el gràfic i no havíem fet ni 50 quilometres.
Sense gairebé recuperació afrontem el segon gran port, havíem baixat a 600 mets i ens tocava pujar fins a 1700 mets, va ser interminable i a més, uns dos quilòmetres abans d’arribar al cim, calia desviar cap a una trialera, jo no la vaig veure i em pujar tot el port sencer, aquesta trialera am la bici al coll ja que no era ciclable seguia pujant, a tot això les cames van començar a queixar-se. Baixem el segon port, sense gairebé recuperació, ja que la baixada era molt tècnica i complicada, trams a peu trams en bici.
 
Ens esperava el tercer port 10 quilometres de pujada, que el pugem amb tempesta, pluja intensa, trons i llamps que ens queien pel costat, el Josep i Tomàs van apagar els mòbils i em van deixar al meu encès, com a “cebo, carne fresca” dels llamps, jo ja em veia com un xai a la brasa, però jo estava content per que per fi vaig poder estrenar el meu Goretex de 200€.
 
En el quart port, adoptem a un altre participant que a causa de gripatge de la roda del seu company, es va unir a nosaltres, cal dir que era una mica “friki” portava només un pinyó i un sol plat, a la baixada semblava un molinet, tota la pujada va estar intentant convèncer-nos que allò era el millor, però el pitjor era que no callava ni sota l’aigua "tipus Fabio"
Hi ha ressaltar que fins al últim quilometre va ser dur, vam arribar a Prats de Molló, cap les sis de la tarda, 13 hores sobre la bici 133kms i 4400 mets acumulat, jo mai havia fet res igual, amb dos companys fantàstics, en Josep, Tomàs experts en el Logbook, no et pots perdre mai, lis dono les gràcies per deixar-me acompanyar-los.
 
L’ultima etapa d’uns 50 km Probike l’havia fet suau, per compensar la primera, quan ens aixequem estava plovent i per majoria vam decidir no mullar-nos més, havia trams de d’orientació ( va ser anul·lat) i terreny molt propens a les caigudes.
L’organització de Probike fantàstica en tots els sentits.

Fotos aquí

7 comentaris:

  1. tomas


    nomes hi ha a dir.... que m-ho vaix passar molt molt be..... em fa recordar el que m'agrada estar entre companys fent el que mes m'agrada. sou collonuts tots. espero que ens enganyem mutuament per la proxima.

    (en quim es molt honest... però falta dir que anava sobraooooo.)

    ResponElimina
  2. Déu-vos-guard gent de Torroella!!!

    Som els 'enlluernadors' de Vic que complint rigorosament amb la nostra paraula hem visitat el vostre blog i hem de dir que estem francament impressionats de la qualitat del mateix, la qual cosa no fa més que refermar que aquesta és paral·lela a la qualitat exhibida en l'escalada dels 4.000 metres positius.

    Moltes felicitats des de la Plana de Vic, i estem encantats d'haver compartit bici amb vosaltres.

    Salut!!!

    Jaume i Josep Mª

    ResponElimina
  3. Jaume i Josep Maria moltes gràcies els de Vic sou collonuts com et aix comenta l'any passat vaig fer la Epic Trail amb Pera Pou i la seva colla i el meu amic Pera Gil un fenomen de la bici hem fet els pedals d'occitania teniu un gran sort esteu en una zona ideal per a la bici tant de carretera com de muntanya, esperem tornar-nos a veure, a la bici fent amics
    Qium Rabinad

    ResponElimina
  4. Hola a tothom. Val a dir que la ventatge d'escriure l'últim és que ja esta tot dit. El que puc fer és donar fe de tot, com fan els notaris. Ha estat un dia de ciclisme en estat pur. Jo el tinc catalogat a la banda alta dels meus TOT 10 del meu històric com a ciclista. Com diu en Tomàs en Jabato anaba sobradissim, es permetia el luxe de dexar-nos, fer-nos les fotos i tornar-nos a passar. Va para de fer-ho quan es va saltar un encreuament i va ver 1km. de pujada de torna. Ja t'està bé per "sobrao".
    JO JA M'HE APUNTAT PER LA DE L'ANY QUE VE. I TÚ ??????

    ResponElimina
  5. Tomas i Josep aquí el sobraooo, m'ho he passat francament molt bé, encara que em traguessin la "suite presidencial" i pogut ser el primer a la dutxa, mentre em engrasabau la bici, ¡que companys ¡la pròxima em prenc una pastilla per dormir, a si dire jo també que no ronceuuu.
    Tomas amb un gran cor, Josep gràcies per deixar-me dutxar el primer
    Jabato,Quim,Sobrao,Quim Petit,etcc...

    L'any que ve si em deixeu vinc amb vosaltres.
    Per cert encara no he preguntat on poso les cadenes.

    ResponElimina
  6. Bon dia.

    Gran aventura la volta a La Cerdanya.

    Gran biker en Colorado amb la seva Moots Mooto-X SS.

    Nosaltes tindrem també el privilegi de poder compartir aventura amb ell al proper Roc d'Azur.

    MTB, MTB, MTB.

    I també vindrem aquest cap de setmana a TdM, de la ma de BO. Segur que ens identificareu ràpidament, pel fet de que partiparem com en Colorado a La Cerdanya, amb dues bikes Single Speed rígides. Dic participarem, no que acabarem. Nosaltres participarem en categoria mixte, la meva dona i jo.

    ResponElimina